Hoogsensitief is iets anders dan ’te lief’

door | nov 15, 2023 | Blog | 0 Reacties

Die vergissing heb ik vaak gemaakt om mezelf onbewust op mijn plaats te houden, geloven dat ik gewoon te aardig ben, een softy. Juist doordat ik zoveel (aan)voel kostten de gevoeligheden van mensen om me heen me veel energie. Ik kon zaken daarmee in het werk goed rechtbuigen, maar ging aan mezelf voorbij.

Hoe jij jezelf saboteert

Als jij jezelf, je behoeften en wensen teveel ontkent, kun je op een gegeven moment de vraag “wat wil IK?” niet meer goed beantwoorden. Het wordt dan vrij onmogelijk om goed aan te geven tot waar anderen bij je mogen gaan. En daarmee bevestig je heel gemakkelijk je eigen overtuiging; “Ik kan niet teveel willen, want daar ben ik te gevoelig voor”. Onderscheiden tussen emotie door stress (ook voelen) en zuiver voelen hoe iets in elkaar zit is er niet meer bij. Hiermee saboteer je jezelf en dat schaadt je zelfvertrouwen. En zo draai je rond in een cirkeltje.

En de frustratie wordt groter

Het is zo jammer, want je hebt echt zo waanzinnig veel te bieden. Die wetenschap zit er ook bij je. En dat is nu juist zo frustrerend, want, waarom komt het er dan niet uit?!

Maak de wereld mooier, te beginnen bij jezelf

Het moois komt eruit als je weet hoe jij doseert, op jouw eigen manier. En hoe je daarna weer oplaadt. Dat start bij jezelf goed kennen, met al je eigen-aardigheden. Bij wat jij nodig hebt en hoe je daarvoor allereerst goed kunt zorgen, voordat je al je liefde uitdeelt aan de hele wereld. Zo voorkom je dat jij jezelf leeg geeft. Je wilt de wereld graag een mooiere plek maken. Dat kan alleen als je daarbij jezelf allereerst betrekt. Dat is geen egoïsme, dat is voorwaarde om te kunnen slagen.

Geen reden tot wanhoop

Herken jij jezelf in mijn verhaal en voel je wanhoop? Omdat je geen idee hebt waar je zou kunnen beginnen met je leven transformeren? Neem dan contact met me op. Je kunt gratis en vrijblijvend kennis met me maken in een korte coachsessie (inzichtsessie) waarin ik je altijd iets meegeef om het met jezelf over een boeg te kunnen gooien. Zodat je jouw koers kunt varen. Meldt je aan via de link op mijn website bij Aanbod/Inzichtsessie.